Sekite mus :

Apšilti motociklą prieš išvykstant, gera ar bloga idėja?


Prieš važiuodami sušildykite motociklą

Motociklo apšilimas prieš išvažiuojant – daugelio baikerių refleksas. Bet ar tai tikrai mūsų brangių mechanikų ilgaamžiškumo garantija? Norėdami sužinoti, ko tikėtis, išnagrinėjome šį klausimą. Ir pamatysite, atsakymas jus nustebins!

Jūs tiesiog turite pamatyti, į kokią būseną mus įveda priekaištas, kol dar neišgėrėme premier kavos ryte, kad pasakytumėte sau, jog šaltapečiai niekam nepadeda... Tikriausiai tas pats ir mūsų motociklams, tiesa ? Tai gera priežastis prieš išvažiuojant atidžiai apšildyti motociklą. Daugelis iš mūsų taip elgiasi, nes sakome sau, kad važiavimas su šiltu varikliu geriau sumažina nusidėvėjimą. Tam tikros tiesos yra, bet ne tiek, kiek galima įsivaizduoti!

kawasaki motociklo variklio kaitinimas
Pašildykite variklį, pagrindą, kad sumažintumėte nusidėvėjimą

Taigi taip, bet ne!

Tiesiog paklauskite motociklų mechanikų, ką jie galvoja, ką mes padarėme už jus. Ir jūs taip pat galite paleisti visu akceleratoriumi tik sudaužę variklį – bet koks laukinis drįsta taip pasielgti?! – 10 minučių pašildyti atraminį motociklo variklį taip pat nėra gera mintis!

« Per ilgai leisti varikliui įkaisti stovint nėra idealu dėl paprastos priežasties – motociklas yra sukurtas judėti į priekį!« 

Per ilgai leisti varikliui įkaisti stovint nėra idealu dėl paprastos priežasties – motociklas yra sukurtas judėti į priekį! Dėl vėjo vėsumo trūkumo dalyse, kurias paprastai veikia vėjas, variklyje temperatūros kilimas nėra vienodas. Viršutinis variklis per karštas, o likusi dalis nepakankamai įkaitusi. Skysčių cirkuliacija – alyva arba skystis – tik tai kompensuoja. Visa tai turi įtakos plėtimuisi, tepimui ir kt.

Motociklo apšilimas prieš išvykstant, gera praktika

Įrengtas motociklininkas, apšildantis motociklą prieš išvykdamas
Užveskite motociklą tik tada, kai būsite beveik pasiruošę važiuoti

Kaip tinkamai apšildyti motociklą prieš išvykstant? Pamatysi, tai visai logiška. Ir vyšnia ant torto, ji puikiai dera į pradinę rutiną, net rytais, kai skubate!

  1. Ruoškitės kaip įprasta – apsiaukite striukes, kelnes, batus ir pan. Pasiimkite su savimi pirštines ir šalmą.
  2. Išimkite motociklą iš garažo/dėžės/kiemo/… (jei reikia, išbraukti), tada užveskite.
  3. Skirkite laiko užsimauti šalmą, o tada – pirštines.
  4. Roll!

Palaukite, iš tikrųjų tai nesibaigė! Šių kelių minučių kaitinimo pakako, kad atkurtų alyvos slėgį, šiek tiek pakiltų temperatūra ir variklio dalis būtų padengta naudinga tepimo plėvele. Tačiau tikrasis raktas – pirmus kilometrus važiuoti ramiai, kitaip tariant, neapsukti per daug.

Paleidimas, kuris taip pat taikomas ir jūsų padangoms, kurios švelniai pasieks optimalią sukibimo temperatūrą ir apsaugo nuo netikėto paslydimo pavojaus. Ir tai suteikia laiko grąžinti mašiną į rankas, atsižvelgiant į dienos vairavimo sąlygas. Trumpai tariant, labai gerai!

Dviratininkas ant motociklo „Honda Fireblade“ apšildo dviratį ramiai važiuodamas pirmuosius kelis kilometrus
Pirmus kilometrus važiuokite tyliai, kad variklis baigtų įkaisti – nuotr Ante Samarzija

Kai variklio termometras yra žalias, tai gerai, galite išnaudoti visas savo mašinos galimybes. Naudodami kelius, žinoma, neverskite mūsų sakyti to, ko nesakėme!

Nedidelis paaiškinimas: šis patarimas taikomas daugumai dabartinio motociklų parko, tačiau kaip visada yra išimčių. Pavyzdžiui, vyresni nei trisdešimties metų motociklai arba dvitakčiai motociklai turi būti traktuojami skirtingai. Kita era, kiti papročiai!

O jūs, ar turite kitų įpročių užvesdami motociklą?

Teminė nuotrauka: Souravas Mišra

Žymos Mechaninis

Pasidalinkite šiuo straipsniu

Loic

Motoblouz redaktorius ir bandytojas, esu besąlygiškas kelių su vingiais gerbėjas. Man motociklas yra ne tik pabėgimo, bet ir susisiekimo priemonė.

36 komentarai

Pridėkite savo
  1. pingvinas 2024 m. balandžio 8 d., 16.34 val. Atsakymas

    Sveiki jaunuoliai (ir kiti!) Man patinka jūsų patyrusių baikerių komentarai ir matau, kad galiausiai visi sutaria dėl tikslo nepakenkti savo dviračiui. Švelniai kaitinkite, tada palaipsniui didinkite aistrą. (kaip ir jūsų kompanionai!!!) Esu jaunas baikeris, o aš turiu galvoje naują baikerių, nes motociklu pradėjau važinėti (tik pasivažinėjimui ir esant geram orui) nusipirkęs BMW R 1200R nuo 2007 m. rugpjūčio mėn. iki 59 000 km. 2023. Niekada anksčiau nevažiavau motociklu. Neklausiau savęs, ar protinga pradėti važinėti motociklu tokiame amžiuje, kai patyrę vairuotojai sustoja visam laikui, man 74,5 metų! (Pažymėjimas išduotas 1971 m. ir 2 valandos vairavimo paimtos prieš išvažiuojant su motociklu) Bet tai naujas malonumas, kuriuo tikiuosi galėsiu džiaugtis dar ilgai. Sėkmės tau.

  2. Loulouhdbm 2024 m. kovo 18 d., 18.05 val. Atsakymas

    tik vienas patikslinimas: paleidimas kietas, be perkaitimo stabdant yra gerai, bet reikia vaziuoti pakankamu greiciu, kad variklis nesivargintu per ilga greičiams pavara. Tai būtų taip pat blogai, kaip pakilti per aukštai bokštuose.

  3. Dom27 2024 m. vasario 29 d., 21.34 val. Atsakymas

    Sveiki visi !

    Tiesą sakant, nebūtina šildyti motociklo ar automobilio. Tai tarsi tavo kūnas, kai užsiimi fizine veikla, turi juo rūpintis ir pradėti švelniai apšilti. Aš savo ruožtu švelniai išeinu su motociklu pakelti variklio alyvos, greičių dėžės, grandinės, padangų, trumpiau visko, kas juda, temperatūrą ir tai 5-10 km pagal lauko temperatūrą.

  4. Jeanas Michelis 2024 m. vasario 29 d., 19.35 val. Atsakymas

    Klaida elektroje, priešingai, reikia pašildyti... akumuliatorius (bent jau automobilių, motociklų nežinau, bet manau)

    Įdomus straipsnis, iki šiol buvau linkęs kaitinti nuo 5 iki 10 minučių.
    Daugiau to nedarysiu, prisiekiu.

  5. Aš77 2024 m. vasario 29 d., 10:05 Atsakymas

    Reikėtų vengti variklio pašildymo!
    Motociklas, kaip ir visos transporto priemonės, nėra tik variklis, siekiant išsaugoti mūsų mechaniką,
    Paleidus variklį rekomenduojama kelioms akimirkoms išeiti, kaip nurodyta straipsnyje, ir važiuoti švelniai, kol sušils visos judančios dalys (guoliai, amortizatoriai, grandinė ir kt.), taip išsaugosite savo mechaniką ir sutaupysite. pinigų. apsilankymai pas mėgstamą mechaniką!

  6. Šmeižtas 2024 m. vasario 29 d., 05:43 Atsakymas

    Sveiki, c yanic me g a kawa z750 2007 ir suteikia man visą reikalingą adrenaliną, prieš pat išvažiuodamas pakaitinu jį myliu savo dviratį 🏍 ir negaliu be jo apsieiti mm lietingomis dienomis geros kelionės visiems

  7. Steve'as 2024 m. vasario 29 d. 01:12 val Atsakymas

    Žinoma, visi kalba apie variklį, tačiau yra daug kitų trapių motociklo dalių, kurios sustojus neįkaista, pavarų dėžės krumpliaračiai, tam tikrų motociklų kardaninis velenas ar net šakių vožtuvai...

  8. Džo Pepas 2024 m. vasario 28 d., 18.23 val. Atsakymas

    Bet ko! aš, savo CBZGS-RR(R) su Kakapovtyp trasos išmetimu, nes šalta ryte apie 5:00 val. mano kava, kai suveikia ventiliatorius, variklis kaista, duju tris keturis taktus prie 9000 aps./min (kartais pasinaudoju proga pasitikrinti, ar jis veikia gerai) ir tik tada išeinu .
    Argi ne taip reikėtų daryti?
    Pastaba: Nežinau kaip jūs, bet mano kaimynai niekada nesisveikina su manimi, jiems turi nepatikti baikeriai.

  9. berlingeris 2024 m. vasario 28 d., 18.09 val. Atsakymas

    na... tai priklauso... kalbėti tik apie paskutinius 2 dviračius, afrikinį dvynį, be šildymo. Nesijaudindamas dėl variklio temperatūros kreipiausi į pagalbos skambutį. Tačiau nėra jokios abejonės, kad važiuosime greitai, 10 minučių kelionėje, ką mes gauname? 30 sekundžių? Dabar su Versys 1000 tai nebeįmanoma: paleidimo tuščioji eiga per aukšta! reikia šiek tiek palaukti, kol variklio temperatūra bus bent 50°. Laimei, nebėra pagalbos skambučių, mes išėjome į pensiją! Taigi pradedu šlifuoti, tada apsirengiu.
    Taigi šiluma ar nešilta? Na, tai priklauso! Kiekvienas gali nuspręsti dėl savo mašinos. Bet bet kuriuo atveju nepradėkite kaip kvaili!

  10. LeTof 2024 m. vasario 28 d., 17.44 val. Atsakymas

    Gerai, tai skambės šiek tiek kvailai, aš turiu būti vienas iš nedaugelio, kurie skaitė jų motociklo vadovą. 😅 O mano Kawa instrukcijoje nurodyta nešildyti variklio ilgiau nei kelias minutes, antraip gali jį sugadinti. Taigi laikausi akademinių reikalavimų, užvedu variklį prieš užsidėdamas šalmą, užsidengiu striukę ir užsimovu pirštines, tada, kai variklio sūkiai lėtai krenta, išeinu, prieš mažąjį Z per daug įkaistau...

  11. Stefanas 2024 m. vasario 27 d., 22.57 val. Atsakymas

    Yamaha 900 TDM. Jau 20 metų ant mano žavingo mažo dviračio... Šioje gražioje mašinoje nėra jokių įtaisų. Taigi išeik iš garažo, šoninis stovas, užvesk, uždaryk garažą, užsidaryk striukę, šalmą, pirštines, aš įlipu ir susuku vištą!!! Labai švelniai, kad grožis sušiltų iki kelių vingių, vedančių į pagrindinį kelią, ritmu. O ten, be pertekliaus, atleiskite rankenėlę... Koks džiaugsmas ir tai tęsiasi jau 15 metų. ✌️✌️✌️

  12. Kristianas 2024 m. vasario 26 d., 19.27 val. Atsakymas

    Taip, yra elektrinis motociklas, kaip sako kitas, bet aš nelyginu šios transporto priemonės su tikru motociklu, kuris atneša tikrus pojūčius... tame tarpe ir leisti jam šnopuoti kaitinant dvi minutes prieš išvažiuojant. dujų.

  13. Cap 2024 m. vasario 26 d., 18.36 val. Atsakymas

    Popop! Mano hdi 90 automobilis nuo 2011 m., 255 000 km, užsiveda, laukiu mažiau nei 10 sekundžių ir išvažiuoju tyliai (vasara ir žiema) ... ir jis važiuoja nikeliu (originalus turbo) ... kai aš Jei turėčiau savo 4 -taktinis motociklas, daryčiau lygiai taip pat...
    Šiuo metu 125 nsr-r 2 taktų variklis nuo 1996 m., kita vertus, aš leidžiu varikliui sušilti kelias minutes, kol tyliai išvažiuoju...
    🙂

    • Lolo 2024 m. vasario 28 d., 18.46 val. Atsakymas

      Man irgi HDi 90 nuo 2000 su ta pačia rida..o šildymui tas pats, 10 sekundžių ir sukti mano vištą (tyliai žinoma), viskas irgi originalu! Motociklui, lygiai taip pat ir nulis problemos...(1000 gsxs) 38000 km! Važiuok saugiai ✌️

  14. Lionelis 2024 m. vasario 26 d., 10.12 val Atsakymas

    Sveiki, iki 30 km neturiu šviesoforo, tikrai bus tinkamos temperatūros! Man 68 metai ir su 2 taktais įkaitinau dėžutę, bet kadangi turiu 4 taktus, pasirengiu ir pradedu švelniai (atsižvelgiant į mano amžių!) be išankstinio pašildymo. Sėkmės ir būkite atsargūs!

  15. Kristianas B 2024 m. vasario 25 d., 18.00 val. Atsakymas

    Nesvarbu, ar tai būtų mano „Guz Calif“, ar „Harley Low“ motociklininkas, pradedu nuo sandarios sankabos, kad atskirtų sankabą nuo variklio. Užvedus variklį, starteris turi būti uždraustas karbiuratoriui. Norėdami sušvirkšti, turite sumažinti apsukas, bet niekas netrukdo jums vairuoti po užvedimo. Visa tai taip pat priklauso nuo apsisukimų, niekada neturėtumėte skubinti šalto variklio, nesvarbu, ar tai 1975, ar 2015 metų motociklas. Būti baikeriu reiškia mylėti mechaniką, o tai verta.

  16. JP F 2024 m. vasario 24 d., 09:39 Atsakymas

    Sveiki... Kalbant apie mano „mašinas“ (BMW nine T & HD keturiasdešimties ūgis) buvimas nešildomame garaže, tai labai priklauso nuo sezono... Nuo pavasario iki rudens, kai temperatūra švelni... Kaip nurodyta pradedu, šalmas , pirštines ir važiuojam... Kita vertus, žiemą, kai temperatūra apie 0... Prisipažįstu, kad leidžiu dar šiek tiek bėgti, (nes galvoju apie alyvos klampumą... ir dideli dalių temperatūrų skirtumai). Tada „iš ausies“ + nedidelis dujų srautas aptinkame, kada geriau...

  17. Binnat 2024 m. vasario 23 d., 07:03 Atsakymas

    Sveiki Potai,
    Nesijaučiu išblyškęs, galiniai ratai pakyla nuo garažo šlaito.Visas gazas.
    Geros dienos.
    Netiesa... 😀
    Būkite atsargūs, draugai 💞

  18. TOUZALINAS 2024 m. vasario 21 d., 23.35 val. Atsakymas

    Pakanka kelių minučių apšilimo, laiko paimti motociklą iš pastogės ir uždaryti dureles, tada važiuoti tyliai, nesukeliant apsukų ir neverčiant mechanikų esant žemiems apsisukimams, pavyzdžiui, varikliui su sukimo momentu. Idealu yra išlaikyti mažą vidutinį greitį.

  19. Aš tikiu 2024 m. vasario 21 d., 05:57 Atsakymas

    Visada pašildykite savo motociklą bent iki tol, kol išsijungs automatinis starteris arba vėl sumažės tuščiosios eigos greitis.

    Aš nepalieku, kol LDF temperatūra nepasiekia 50 °C

    Neklausyk tų, kurie sako tausokite dujas...

  20. Kristianas 2024 m. vasario 20 d., 22.20 val. Atsakymas

    Visada skatina skaityti idėjas apie kitų žmonių motociklus.
    Mes labai mylime savo mašiną...
    Vien kalbėjimas apie tai mane džiugina.
    Mano yra Virago 1100 Yam.
    Maža rida.
    Atkreipiu į tai dėmesį, gražus objektas, didžiuojuosi turėdamas.
    Turiu jį originaliu pavidalu ir prisipažįstu, kad žaviuosi šiek tiek...labai.
    Ji man teikia džiaugsmo. Trumpai tariant, su jumis apie tai pasikalbėti mane sušildo. Patogiai įsikuriu jūsų šiltoje bendruomenėje. Bendros draugystės.
    Kristianas

  21. Thierry Gabriel 2024 m. vasario 20 d., 21.42 val. Atsakymas

    Taip, aš asmeniškai siekiu kelias minutes važiuoti maksimaliu 2000 aps./min., o po to pamažu didinti apsukas... su savo Guzzi V7 6 pavara esu maždaug 80, tai leidžia važiuoti ramiu eismu...
    tai leidžia įkaisti motociklui (varikliui, padangoms ir t. t.) ir... vairuotojui 🙂

  22. Didier 2024 m. vasario 20 d., 18.45 val. Atsakymas

    Asmeniškai aš užvedu ir leidžiu jam veikti 5 sekundes, išjungiu variklį, ištraukiu dviratį ir pan. Per tą laiką šiluma nuo pirmojo užvedimo pasiskirsto cilindre ir plečia įdėklą (išsiplėtimas užtrunka ilgiau nei stūmoklis). ) tai tolygiau šildo cilindrą, o tada 2-asis paleidimas, šalmo, pirštinių paruošimas ir t. t. ir švelniai pirmuosius kilometrus....

  23. Nico 2024 m. vasario 20 d., 15.58 val. Atsakymas

    Variklį reikia užvesti laikant motociklą vertikaliai, antraip alyva prastai pasiskirsto ir užvedimas sukelia netikėtų pastangų.

    Priešingu atveju yra elektrinis motociklas... daugiau jokių variklio šildymo problemų!

Pridėti naują komentarą