Sekite mus :

Kaip išsirinkti tinkamą motociklo įrangos dydį?


Tinkamo motociklo įrangos dydžio pasirinkimas

Išsirinkti tinkamą motociklo įrangą ne visada lengva, tačiau pridėjus dydžio faktorių kartais gali susipainioti... Šalmas, motociklininko striukė, batai, pirštinės ir t.t. : tinkamo dydžio pasirinkimas turi įtakos komfortui, įrangos teikiamai apsaugai ir, žinoma, stiliui. Būkite tikri, tarp bulvių maišo išvaizdos ir per karštos džiovyklės stiliaus yra laiminga terpė, kurią nėra taip sudėtinga rasti vadovaujantis mūsų patarimais.

Motociklininko šalmas: nesijaudinkitevasara

Tinkamo šalmo dydžio pasirinkimas kartais apima nedidelį diskomfortą premier kilometrais
Naujas šalmas gali šiek tiek tvirtai palaikyti pirmuosius kelis kilometrus

Tinkamo dydžio šalmo pasirinkimas yra tiek patogumo, tiek saugumo klausimas. Todėl ši tema neturėtų būti vertinama lengvabūdiškai. Per mažas šalmas suspaus jūsų kaukolę iki diskomforto taško, o per didelis, prireikus neatliks apsauginio vaidmens taip efektyviai.

Norėdami sužinoti, ar šalmas jums tinka, jį gavę patikrinkite, ar jis neplūduriuoja. Turėtumėte sugebėti įstumti tik du pirštus tarp putų ir skruostų. Suspaudimo pojūtis skruostuose nėra problema, žinant, kad naudojant putos nusistos. Jei šalmas per mažas, greitai pajusite diskomfortą, dažnai aplink galvą.

Šiame vadove naudojami įvairūs matavimai. Mes sutaupysime jums dydį!

Tinkamo motociklininko šalmo dydžio pasirinkimas

Nesijaudinkite, operacija itin paprasta: išimkite matavimo juostą (arba virvelę, kurią paskui išmatuosite) ir išmatuokite kaukolės perimetrą – galvos apimtį, taigi – 2,5 cm virš antakių. Peržiūrėkite kiekvieno prekės ženklo atitikmenų lentelę, esančią kiekviename gaminio lape. Tai viskas, jūs turite raktus, kad išsirinktumėte tinkamo dydžio šalmą!

Motociklininkų šalmo dydžiai išlaiko tam tikrą vienodumą nuo vieno prekės ženklo iki kito:

Įprasti motociklininkų šalmo dydžių atitikmenys pagal galvos apimtį

Universalus dydisXSSMLXL2XL
Galvos apimtis (cm)53-5455-5657-5859-6061-6263-64
Tačiau tam tikrais atvejais vertės gali skirtis.

Šalmų problema yra ta, kad gamintojai kartais turi savo kaukolės morfologijos specifiką. Pasakyti, kad neturime galvos /įdėkite pasirinktą prekės ženklą čia/ dabar yra kiek piktnaudžiaujama, pasitaiko, kad nerandame komforto, kurio tikimasi pasirinkus įprasto dydžio šalmą. Jei taip atsitiks, atminkite, kad Motoblouz grąžinimas nemokamas; tad tereikia kaip pakaitalą užsisakyti kitokio dydžio arba konkuruojantį šalmą!

Motociklininko striukė: dėvėkite ją prigludusią

Motociklininko striukė, prigludusi prie „Triumph“ važiuojančio dviratininko
Pridedama tinkamo dydžio motociklininko striukė

Tai matome ir pas mus į mūsų parduotuves užsukančius pirkėjus: baikeriai spontaniškai linkę rinktis kiek laisvą striukę. Taip įsivaizduojame, kad įgauname komfortą būdami laisvesni judėti. Blogas refleksas.

Išties geriau rinktis gana prigludusią striukę. Pirma, kalbant apie stilių, nėra nuotraukos. Tačiau visų pirma, nepaisant visų statikos lūkesčių, prigludusi striukė bus patogesnė. Jis neleis jo užklupti vėjo ir plasnoti, o vėsus po juo nešioti megztinį. Parašiutinio striukė? Bloga idėja !

Nuotykių striukė, kurią vilkėjo „Ténéré“ pilotas
Techniškiausios striukės, skirtos kelionėms, padidina korekcijas

Tinkamo motociklininko striukės dydžio pasirinkimas

Krūtinės ląstos dydis ten, kur jis yra plačiausias, išlieka standartiniu išmatavimu pasirenkant tinkamą švarko dydį. Kitaip nei šalmai, daugiau informacijos apie kiekvieno prekės ženklo gaminių ypatumus rasite mūsų švarkų gaminių lapuose. Pažvelkite į nuorodą „Dydžių vadovas“. Pavyzdžiui, Dexter yra nurodytas juosmens dydis, nugaros ar rankovių ilgis, o tai tikrai padeda pasirinkti.

Motociklo kelnės: tinkamo ilgio kojoms…

Kojos ilgis, svarbus atrankos kriterijus renkantis motociklo kelnių dydį
Jūsų motociklo kelnės gali būti šiek tiek per ilgos, kai stovite

Kad ir kaip spontaniškai rinktumėmės per dideles striukes, prie motociklo kelnių, skubėtume prie per trumpų daiktų! Šį paradoksą galima paaiškinti tuo, kad dažnai kelnes pasimatuojame stovėdami, o šiame kontekste motociklininkų kelnių kojos gali būti ilgos, labai ilgos...

Neapsigaukite: gavę apsimaukite kelnes ir statiškai lipkite ant motociklo. Atsisėdus, apsauginiai apvalkalai turi būti gerai prieš kelius ir klubus. Taip pat galėsite pamatyti tikrąjį kelnių kojų ilgį.

ant jos motociklo buvo sumontuotos dviratininkės kojos, dėvėjo aiškiai per mažas motociklininko kelnes
Išbandykite kelnes tiesiai ant motociklo, kad patikrintumėte jų dydį sėdint

Tinkamo dydžio motociklo kelnių pasirinkimas

"Tinkamas kojų ilgis yra tada, kai pėdos liečia žemę." Negerai, bet motociklo kelnių orientacinis matas yra labiau juosmens apimtis ir (arba) klubų apimtis. Vis dėlto gamintojų nurodytas siūlės ilgis bus labai naudingas. Žvilgsnis į „Dydžių vadovą“ kiekviename gaminio lape taip pat bus naudingas norint sužinoti kiekvieno prekės ženklo ypatumus.

Motociklo kostiumas: subtili alchemija

Motociklo sportinį kostiumą dėvintis dviratininkas, sėdintis ant savo mašinos
Pakankamai prigludęs, bet ir pakankamai reguliuojamas motociklo kostiumas!

Motociklo odinis kostiumas išlieka ta įranga, kurios dydį vis dar sunkiausia išsirinkti. Iš premier bandymo ne visada lengva rasti pusiausvyrą tarp pakankamai judesių diapazono ir pakankamai tvirtumo, kad apvalkalai išliktų vietoje. Laimei, gamintojai paprastai nurodo daugybę matmenų savo gaminių lapų „Dydžių vadove“.

Nenuostabu, kad ant jo nepatogu vaikščioti ar stovėti. Čia taip pat išbandykite savo derinį gavus, užimdami poziciją ant motociklo. Idealiu atveju, jei reikia, užsidėti nugaros ir krūtinės apsaugą. Turėtumėte jaustis patogiai, neplūduriuodami viduje. Nepamirškite, kad vis tiek prireiks kelių seansų trasoje ar kelių pasivažinėjimų kelyje, kad ji būtų „įsilaužta“, tai yra, kad būtų pritaikyta jūsų išmatavimams ir judesiams. Peržiūrėkite mūsų sportinių kostiumų pirkimo vadovas daugiau detalių !

Motociklininkas ant savo mašinos, sprendimas, kaip pasirinkti tinkamą kostiumo dydį
Išbandykite kostiumą ant motociklo

Tinkamo motociklo kostiumo dydžio pasirinkimas

Motociklininko kostiumo dydžiui pagrindas bus išmatuoti krūtinės apimtį plačiausioje vietoje (kaip švarko) ir klubų apimtį (kaip kelnių). Tada patikslinkite savo dydžio pasirinkimą, patikrindami papildomus gamintojo nurodytus išmatavimus: siūlės ilgis, rankos ilgis ir kt.

Motociklininko pirštinės: ant piršto ir akies

Dviratininkas, rodantis motociklininko pirštinių delną
Tinkamo motociklo pirštinių dydžio pasirinkimas

Pirštų ilgis yra numeris 1 kriterijus renkantis jums tinkančių pirštinių porą. Keli milimetrai platumos yra būtini, kad pirštų galiukai nebūtų spaudžiami, kai suspaudžiate motociklo rankenas. Ši konfigūracija baigia nutraukti cirkuliaciją pirštų galiukuose, o tai yra nepatogu, ypač kai šalta.

Motociklininkų pirštinių dydžiai yra santykinai standartiniai skirtingoms markėms, todėl čia galime pasidalinti bendra lentele:

Dažni vyriškų motociklininkų pirštinių dydžių atitikmenys

Universalus dydisXSSMLXL2XL3XL/XYL4XL/XZL
JAV dydis7.588.599.51010.511
Rankos apimtis cm1920,321,622,924,225,426,727,9

Dažni moteriškų motociklininkų pirštinių dydžių atitikmenys

Universalus dydisSMLXL
JAV dydis77,588,5
Rankos apimtis cm17,81920,321,6
Tačiau tam tikrais atvejais vertės gali skirtis.

Ir atvirkščiai, per plačios motociklininkų pirštinės taip pat sukels problemų dėl erzinančių raukšlių susidarymo delno pusėje. Tabletės su užveržimu rankena, tai baigiasi tikrai skausminga. Ir jei jie nėra tinkamai laikomi, jie negalės pakankamai apsaugoti arba net visiškai nukristi dubens atveju...

Motoblouz gaminio lapo ekrano kopija su paryškinta nuoroda į dydžio vadovą
Nuoroda į dydžių vadovą!

Tinkamo motociklo pirštinių dydžio pasirinkimas

Motociklininkų pirštinėms naudingas matas yra rankos apimtis. Apeikite ranką siuvėjo juostele, perkelkite per mažojo piršto pagrindą ir įdubą tarp nykščio ir rankos. Atsižvelgdami į šį matmenį, norėdami pasirinkti tinkamą dydį, ieškokite dominančios motociklo pirštinės atitikmenų lentelėje „Dydžių vadove“.

Motociklo batai: važiuokite dešine koja

Tinkamo dydžio motociklo batų pasirinkimas
Ne paslaptis su motociklo batų dydžiu!

Batai yra turbūt lengviausia drabužių kategorija. Tačiau nepamirškite stebėti blauzdos apimties reguliavimo galimybių, jei šiuo požiūriu esate stiprus tipas. Patogumo požiūriu gali būti naudingi elastingi tarpikliai arba Velcro reguliavimo dirželiai.

Tinkamo motociklo batų dydžio pasirinkimas

Batuose nieko išskirtinio, todėl: dažniausiai teks išsirinkti jums įprastą dydį. Vienų gamintojų batai dažniausiai tinka šiek tiek mažiems, kitiems - šiek tiek dideli. Išsamią informaciją šia tema rasite klientų atsiliepimuose.

Klientų atsiliepimai, sveikintina pagalbos ranka!

Pasitikėk kitų baikerių patirtimi!

Kiekviena įrangos markė, kiekvienas gaminys gali turėti savo specifiką dydžio atžvilgiu. Čia klientų atsiliepimai gali ištiesti rimtą pagalbos ranką. Motoblouz beveik kiekvienam produktui naudinga atsiliepimai, kuriuos pateikė visi, kurie jį pirko prieš jus. Kai kirpimas netipinis, galite būti tikri, kad tai patirsite ne premier . Skirkite laiko šioms apžvalgoms perskaityti. Taip pat nepamirškite perskaityti nuomonių apie spalvų variantus (pavyzdžiui, kitus to paties šalmo dizainus), kad praturtintumėte savo pavyzdį.

Pasidalinkite šiuo straipsniu

Loic

Motoblouz redaktorius ir bandytojas, esu besąlygiškas kelių su vingiais gerbėjas. Man motociklas yra ne tik pabėgimo, bet ir susisiekimo priemonė.

Be komentarų

Pridėkite savo