Sekite mus :

Motofonų suderinamumas: Bluetooth arba Mesh, pasirinkite tinkamą standartą


Tereikia jį išbandyti vieną kartą, kad įsitikintumėte: važinėjimasis kalbantis su draugais ir kelionės bičiuliais tikrai padidina grupinio pasivažinėjimo malonumą. Problema ta, kad jūs turite pereiti ilgą susiejimo seansą tarp kiekvieno modulio, atidžiai vadovaudamiesi instrukcijomis, kurių ne visada turite po ranka. O kartais net negarantuojamas domofono suderinamumas...

Na, tai buvo anksčiau! Pastaraisiais metais motociklų domofono technologija labai pasikeitė. Bendrauti grupėje važiuojant dar niekada nebuvo taip paprasta kaip šiandien!

Bluetooth, domofono suderinamumo karalius

Prieš atsirandant „Mesh“ technologijai, „Bluetooth“ buvo karaliaus ryšio protokolas. Universalus, taip pat naudingas domofono modulį prijunkite prie išmaniojo telefono, o ne prie GPS ar kito domofono. Laikas, leidęs technologijai amortizuotis, „Bluetooth“ domofonai taip pat yra pigiausi, o tai sveria gana mažai. Geras taškas Dexter , kuris siūlo „Bluetooth“ domofonus su pripažintu efektyvumu už tokį mažą biudžetą, kad kiekvienas gali apsirengti.

Kitas „Bluetooth“ privalumas yra tai, kad jis leidžia prijungti skirtingų gamintojų domofonus per universalų kanalą, pvzUniversalūs vartai apie Cardo arbaUniversalus domofonas apie Sena. Skirtingai nuo įprastų prekės ženklo kanalų, universalūs kanalai nėra užšifruoti. Jie leidžia prie jų prisijungti visiems moduliams. Atminkite, kad prijungus du skirtingų gamintojų domofonus, galite nebeturėti prieigos prie kitų domofono laisvų rankų įrangos funkcijų.

Kartais norint tinkamai sukonfigūruoti ryšį, reikės naudoti domofono išmaniojo telefono programą. Atviras protokolas vadinamas Atidarykite „Bluetooth“ interom (OBI) turėtų dar labiau palengvinti ryšį tarp skirtingų markių domofonų, jei visi tai priims.

4 dviratininkai ir 1500 metrų maksimalus Bluetooth nuotolis

Važiavimas poromis, ideali konfigūracija bendrauti su Bluetooth domofonais
Važiavimas poromis, ideali konfigūracija bendrauti su Bluetooth domofonais

Kalbant apie domofoną, „Bluetooth“ vis dar turi nemažai apribojimų. Pirma, dėl riboto duomenų perdavimo spartos garso kokybė akivaizdžiai prastesnė nei naudojant Mesh technologiją. Niekas netrukdo gerai suprasti tai, kas pasakyta, bet kai naudojate naujausios kartos išmanųjį telefoną, pralaimite.

Ir, svarbiausia, daugiau nei keturių baikerių sujungti neįmanoma. Ir vėl sudėtingų ir pasikartojančių manipuliacijų keturiais įrenginiais kaina. Tada kiekvienas iš jų yra grandinės grandis, kurios negalima nutraukti, rizikuojant atnaujinti porą! Pasikeitus baikerių eilei (lenkimas vyksta taip greitai!), arba jei baikeris atsilieka, pavyzdžiui, užstrigo prie raudonos šviesos, grandinė nutrūksta. Todėl paprastai reikia vėl prijungti domofonus…

Dviratininkas su keleiviu Harley-Davidson, abiejuose šalmuose yra motociklų domofonai
Važiuokite kaip duetas, lengvas (raider) su Bluetooth domofonu

Galiausiai pridurkime, kad „Bluetooth“ domofonų diapazonas yra ribotas. Skaičiuokite nuo 1000 iki 1500 metrų apskritai... Tiesą sakant, tai daug mažiau, nes tarp dviejų domofonų visada yra kliūčių. Tai nepadeda išvengti atjungimo pavojaus.

Trumpai tariant, mes rekomenduojame prisijungti per Bluetooth tais atvejais, kai esate tik du, piloto / keleivio režimu arba tik su vienu palydovu. Šiuo atveju sunkiau „nutraukti grandinę“. Iš trijų prisijungusių žmonių jums bus naudingiau pasirinkti tinklo technologiją…

Mesh, ryšio protokolas, kuris supaprastina grupės domofono suderinamumą

Grupė dviratininkų, važiuojančių rikiuotėje su domofonais bendrauti
Važiuojant motociklu grupėje, malonumą dešimteriopai padidino galimybė bendrauti kartu

Galingesnė, patogesnė ir lankstesnė naudoti, Mesh technologija tapo plačiai paplitusi motociklų domofonų gamintojų asortimente. Visi dabar siūlo motociklų domofonų modelius, siūlančius šį ryšio protokolą.

„Mesh“ atveju taip pat yra ribojamas diskusijos dalyvių skaičius. Mes nekalbame apie 4 žmones, o, pavyzdžiui, Sena daugiausiai 24 žmones. Tai daug žmonių! Cardo skelbiame, kad šių eilučių rašymo metu daugiausia 15 žmonių, o tai jau yra daug.

Apribojimas galiausiai susijęs su galimybe kalbėtis tokiu dideliu skaičiumi viename kanale. Būkite tikri, kad norint supaprastinti bendravimą, galima organizuoti viešas ar privačias diskusijų grupes.

Sklandus atjungimas ir puiki garso kokybė

Su Dexter D1 užtikrinamas suderinamumas su motociklų domofonu
Dexter D1, beveik legendinis domofonas iš Motoblouz asortimento

Mesh techno remiasi dinamišku tinklu, o tai reiškia, kad dalyvių tvarka nebėra suvaržymas. Galite judėti grupėje, aplenkti, būti aplenktas ir pan. Galima net pasitraukti iš diskusijos (šlapimo pūslė turi savo imperatyvus...) ir vėliau vėl prisijungti. Viskas be jokių manipuliacijų: vien tai visiškai pakeičia naudojimo situaciją.

Garso kokybė taip pat yra daug geresnė. Ši technologija iš tiesų suteikia pakankamą duomenų perdavimo spartą, kad būtų galima mėgautis garsu ir palengvinti supratimą.

Mesh tinklas, patentuota ir... brangesnė technologija

Motofonai su Mesh technologija yra labai praktiški, bet ir brangesni
Motofonai su Mesh technologija yra labai praktiški, bet ir brangesni

Taigi tikrai tobula tinklinio ryšio technologija baikerių grupėms? Taip, bet ji kenčia nuo dviejų apribojimų. Pirma, kiekvieno gamintojo technologija yra patentuota. Supraskite, kad kalbant apie suderinamumą su kitais domofonais, jis neveikia. Jei turite Sena domofoną, suderinamą su „Mesh“ domofonu, neįmanoma prisijungti prie „ Cardo tinklo „Dynamic Mesh“ arba Cellular Line tinklo „Mesh 2.0“ esant dabartinei situacijai, pvz.

Todėl rekomenduojame perkant motociklų domofonus, skirtus važiuoti ir bendrauti grupėje, atidžiai derinti su draugais baikeriais.

Tas pats pasakytina apie domofonus, būdingus ausinių modeliui. Atrodo, kad jų technologija sistemingai kilusi iš didelio domofono prekės ženklo. Pavyzdžiui, Sena teikia domofonus Shoei gt-air 3 ir Neotec 3 arba tie iš Schuberth C5, E2 ir S3.

Žymos Domofonas

Pasidalinkite šiuo straipsniu

Loic

Motoblouz redaktorius ir bandytojas, esu besąlygiškas kelių su vingiais gerbėjas. Man motociklas yra ne tik pabėgimo, bet ir susisiekimo priemonė.

Be komentarų

Pridėkite savo